top of page

UTBILDNING

För mig som vill förebygga skador och problem så är ledordet kunskap och att sprida den genom utbildning och rådgivning.

Jag skräddarsyr utbildningen utifrån målgruppen och håller kurser för tränare och djurägare.

Nivån och omfattningen anpassas efter deltagare och arrangör.

Se några av mina mest efterfrågade föreläsningar nedan och kontakta mig för bokning!

Hästens Hälsosamma Hållning - Träning ur ett Veterinärt perspektiv

Hästens hållning visar hur den har använt sin kropp. Spänningar i muskulatur och fascia ger ytterligare ledtrådar. En häst som inte kan balansera sin stora kropp utvecklar kompensationer.

Först hittar man reaktioner i mjukvävnaden, sedan i värsta fall i leder, brosk och skelett.

Därför är det väldigt viktigt att lära sig mer om hur man kan hjälpa hästen till balans och självbärighet.

För mig som veterinär har det blivit självklart att vilja ställa diagnoser så tidigt som möjligt, när förändringarna ännu sitter i mjukvävnaden. Då kan jag göra mest skillnad för mina kunder med rådgivning och information.

Jag tycker att det är viktigt att jag som veterinär får komma ut och prata med djurägare, ryttare och tränare om min syn på vad som är en hälsosam träning för hästen.

 

 

 

 

Hästens Hälsosamma Hållning.png

Rörelse som Terapi - Balansering av hästens Kinetiska linjer

Jag går igenom hästens förmåga till självbärighet och stötdämpning samt hur man kan lära sig att känna igen en häst som ”kopplat in” detta system och en som inte har det.

Vi kommer att prata om hästens subtila signaler som kan förmedla likväl smärta och motstånd som välbehag och avkoppling.

Fokus ligger dock på min passion, hur man med rörelse och träning från marken kan lossa på spänningar och “koppla in” hästens eget anatomiska system för självbärighet och elasticitet / stötdämpning.

Vetenskapen biomekanik och de myofasciala kinetiska linjerna ger en vetenskaplig förklaring och bakgrund till hur hästen bör tränas ur ett hälso- och hållbarhets perspektiv.

Jag ingår i internationella samarbeten och kunskapsutbyten där jag bl.a. bidrar med min kunskap och förståelse för fascians betydelse för ett sunt respektive osunt rörelsemönster.

 

Jag bidrar även med de delar som är unika i min variant av Balansträning av hästen från marken. Hur man med Rörelseterapi kan återställa en Hälsosam Hållning och ett Sundare Rörelsemönster

Rörelse_som_Terapi.png

Övriga föreläsningsämnen

Exempel på andra föreläsningar/kurser är:

  • Grundkurs för ponnyföräldrar

  • Förebyggande Hälsovård för Häst

  • Grundkurs i Hästens sjukdomar

  • Sommarens plågor

  • Hästens parasiter, m.m.

Hör av dig vid intresse för offert.

Föreläsning_stor_grupp.jpg
bottom of page