top of page

Tack Annelie  för återigen en toppendag.

Är tacksam som tränare att få ta del av din kunskap, det stämmer så väl överens med hur jag har lärt mig i Tyskland och tränar ekipage. Men får ännu mer påfyllning av kunskap och kan nu ge ännu bättre förklaringar för eleverna.

Traudi Björling, Dressyrtränare

Jag har sedan länge hävdat att det inte finns några "dumma eller fräcka" hästar (!) utan att de med sitt beteende försöker tala om att något inte riktigt står rätt till. 

 

# VT-20 (mars-juni) hade jag förmånen att se Annelie Hellström's belastningsanalys av häst - både regelbundet och på nära håll - när hon gick igenom dryg 10-talet hästar när vi kallade henne till den anläggning som jag vid tillfället arbetade på.

Hästar av skiftande ålder allt från B-ponny upp till ridhäst modell större.

 

# Det blev tydligt att hästar som tidigare ansetts som tröga/lata, reaktiva och avvaktande eller oberäkneliga, samtliga hade problem i sin rörelseapparat. 

Vissa fick remiss till vidare utredning på klinik. 

 

# Att verkligen se hästen, hur den rörde sig i början av passet mot hur den rörde sig vid avslutningen av detsamma - efter att den fått försiktig hjälp och uppmuntran av Annelie från marken - på både raka och böjda spår, var slående.

# Så nej, det finns inga dumma hästar, de är bara missförstådda!

 

# Du har inget att förlora på att anlita Annelie till din häst! Om inte annat så får du en ögonöppnare för hur lite det faktiskt krävs för att hästen ska kunna röra sig mer skonsamt och lösgjort.

Och själv får du bättre kondition på kuppen pga att du springer och går långt mer än du skulle göra annars.

Rekommenderas. /Ridinstruktör med 30 år i yrket.

”Jag tog hjälp av Annelie till min nu 6-åriga valack då han hade problem med knäledsupphakning och hade tappat sin tidigare fina gång. Efter att nu ha jobbat honom i ca 4 mån enligt Annelies instruktioner så är hakningarna stort sett borta. Hans rörelsemönster är också klart förbättrat och hans arbetsvilja är större än någonsin. Jag är väldigt tacksam för Annelies proffsiga hjälp, breda kunnande och inte minst hennes stora engagemang i mig som kund.  Jag kan varmt rekommendera Annelie Hellström, Nolberga Veterinärpraktik.”

/Katharina

Stort tack Annelie Hellström för föreläsningen. Du har så mycket kunskap och ger så mycket inspiration för att vidareutveckla oss och verksamheten.

Fortsätt med din plan, det är så rätt.

Christina Bengtsson, Ridskolechef och grundare Täby Ryttarcenter

Vi tog kontakt med Annelie när vi inte kom tillrätta med vår hästs dåliga överlinje. Vi fick även känslan att det fanns något underliggande bekymmer, även om hästen inte var halt.

Annelie hjälpte oss med ett program för uppbyggande “gymnastik”, som var mycket enkel att genomföra och gav tydliga framsteg på kort tid.

 

Vi kunde stämma av med Annelie både med fysiska återbesök och via zoom-möten. När vi sedan lät genomföra en hältutredning befanns hästen vara ohalt.

 

Tack vare Annelies råd kom vi till kliniken med en frisk och stark häst i slutskedet av sin behandling – istället för tvärtom. Som bonus ser man sin häst med nya ögon och får en holistisk förståelse för förutsättningarna för en frisk hållning.

 

Jag vill rekommendera Annelie och hennes förebyggande friskvård till alla hästägare!”

Ulrika Forshell, veterinär och hästägare

bottom of page