top of page

Belastningsanalys

Att hästen är stel i ena sidan, ligger på i handen, gärna går i övertempo/undertempo eller har lättare för den ena galoppen är enligt mig viktigt att få hjälp med ur ett hälsoperspektiv!


Att det är viktigt ur ett ridbarhetsperspektiv har vi vetat sedan länge, men det hänger också tätt samman med belastningen av kroppens vävnader.


Ibland hänger det också samman med en smärtproblematik.


Det var när jag besiktigade en av många hästar för drygt 10 år sedan som idén föddes till det jag arbetar med idag. Besiktningar av friska hästar i förebyggande syfte samt Veterinär rådgivning och utbildning om hästens förutsättningar för träning och belastning.

Ofta kände jag en frustration av att komma till undsättning lite för sent. Att hitta låggradiga hältor i en försäljningssituation känns ju aldrig roligt för någon av parterna. På den tiden hade jag ryktet att "dig anlitar man när man skall köpa häst men inte när man skall sälja".... Det tog jag som en komplimang 😁

Idag använder jag den förmågan att identifiera riskområden till hjälp för mina kunder.

Att få hjälp i tid även utan försäljning kan på sikt faktiskt vara skillnaden mellan liv och död.

Idag kan jag bidra med min kompetens till hjälp för djurägaren och hästen eller verksamheten, enbart för deras egen skull. Där jag förutom att hitta problemen och riskområdena även kan ge behandling och lämna verktyg som man som djurägare kan använda själv för att komma tillrätta med belastningen.Det blir en individuell analys och rådgivning för varje häst. Varje häst jag möter lär mig något nytt.

Även om jag fortfarande utför traditionella besiktningar för köp och försäljning m.m. så fylls mina dagar mer och mer av mitt arbete med min Belastningsanalys vilket ger en väldigt bra känsla!

Nu sitter jag inte längre där bakom ratten, när jag lämnat gårdsplanen, med en känsla av att ha kunnat bidra med så mycket mer. Idag känner jag istället att jag måste skriva tydligt i min rådgivning nu, eftersom det är mycket ny information för kunden att fundera över 🐴
0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page